November 2, 2013

Mihano Momosa SS14

Kada sam pre više od godinu dana prvi put u bekstejdžu ugledao božanstvenu kolekciju proleće/leto 2013 nisam ni slutio o kom dizajneru se radi, još manje da se radi o muškarcu, što je izazvalo još veće iznenađenje, kod mene. Umetnik koji svake sezone stvara novu bajku... Te veličanstvene haljine tog momenta su me ostavile bez daha! I od tada, on to uspeva da uradi baš svake sezone!
Ovoga puta, na moju veliku žalost, nisam bio u prilici da prisustvujem,  ali po reakcijama i fotografijama on je i ovog puta pokupio sve moje simpatije. Daću sebi za pravo i reći ću da je i ovoga puta Mihano Momosa imao najbolju reviju na 34. Perwoll Fashion Week-u! I da, on je moj omiljeni srpski modni dizajner! 
Što se nove kolekcije za proleće/leto 2014 tiče ona nosi naziv #RARE i ne razlikuje se puno od njegovoj uobičajnog stila, ali svaka kolekcija nosi svoju priču, tako i ova. 
Ne znam da li mi se više dopadaju fotografije iz lookbooka koji krase Antonina Petković i Sara Todosijević, ili ipak backstage fotografije (koje su uvek bile moji favoriti) ili čak slike sa revije koju je otvorila svetski poznata Simona Andrejić. Ovoga puta ja sam neodlučan
 Lookbook 
Photo by: Misha Obradović
Backstage
photo by: Marinkovic Photography
Catwalk

Do sledećeg,
S.

3 comments:

  1. Fenomenalni dezeni i krojevi! Odusevljena sam. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous11/04/2013

      Lep text... mala zamerka, posto je jedan autor fotografija potpisan, mogli su i ostali biti.... :)

      Delete
  2. Neprevazidjeni Mihano Momosa!:)

    ReplyDelete