November 14, 2011

Vogue Covers in 2011!

 Vogue je možda započeo kao običan modni časopis, ali svakako to više nije. On je po rečima nekih MODNA BIBLIJA i način života. Izdaje se u 18. zemalja, kod nas nažalost još uvek nema, zato se možemo zadovoljavati samo stranim brojevima. Prvi broj Vogue-a je izašao 1892, ovaj časopis je imao ogroman uticaj na žene, njihov život i stil.
   Svaka naslovna strana ovog časopisa, ima svoju priču o modi i shvatanju lepote vremena u kojem živimo.
   Na početku su se za naslovne strane koristile ilustracije, dok su se kasnije na stranicama pojavljivali modeli.
   U današnje vreme se moda brzo menja, iz sezone u sezonu nam izlažu nešto novo.Dok neki slepo prate trendove koje nam prikazuju, neki furaju svoj stil. Jedno je sigurno, a to je da je danas teško biti originalan... Ostalo je stvarno malo toga što se može videti, ali se i dalje pitamo, šta je sledeće što će nam modni kreatori ponuditi?
   Specijalno za blog ovogodišnje naslovnice Vogue-a, iz meseca u mesec. Nadam se da ćete uživati čitajući i gledajući, kao što sam ja uživao pisajući za Vas.

Januar 2011
Model: Natalie Portman
Photographer: Peter Lindbergh

    Meni je ova naslovnica stvarno dosadna i stvarno uobičajna.. Natalie je stvarno prelepa ali je ovaj cover  predosadan. Moramo se složiti sa tim, zar ne? Celukupno kada pogledam više mi je negativno nego pozitivno.  Ovaj pokret rukom izgleda skroz nespretno i bezveze, i stvarno izgleda kao nezainteresovana. 
    Takođe se pitam zašto na slici nosi kreaciju J. Mendel, kada je njena uloga u filmu Black Swam aktuelna, u kome nosi kreaciju Rodarte. Nije li zbog toga trebala obući tu tu istu kreaciju i na naslovnici, kad je već angažavona kao glavna zvezda filma, za ovaj broj. 

Februar 2011
Model: Kristen Stewart
Photographer: Mario Testino

Kristen, takođe deluje dosadno i nekako nespretno na naslovnici, mada to ne bi trebalo da nas čudi jer je ona i po prirodi takva. Kristen kao da nije u svetu slavnih. Čak i štikle i glamurozne haljine izgledaju čudno na njoj, mada ipak ima svoj stil. Na naslovnici nosi belu košulju marke Proenza Shouler. Kristen inače u ovom broju govori o tome kako je teško glumiti Bellu u popularnoj seriji Twilight, i kako joj smeta to što više ne može normalno da se šeta, jer je uvek prate novinari i fanovi... 

March 2011
Model: Lady Gaga
Photographer: Mario Testino

Pop pevači, poznata po svojoj ekstravaganciji, i neobičnom stilu oblačenja, slikala se u vrlo neobičnom, nesvakidašnjem look-u, imala je kratku pink kosu, plavi karmin, i bele obrve. Što se tiče odeće ona je nosila kreacije Haider Ackermann. U intervju koji je dala kaže da smatra sebe velikim zabavljačem i da je njen glas jedan od najtraženijih u muzićkoj industriji. Takođe je otkrila da je na svom nastupu u Londonu naspupala bolesna jer se otrovala hranom. Moram priznati da iako ne volim Lady Gagu, fotogarije i naslovica izgleda fantastično, u njenom stilu, a ipak sa malo elegancije..

April 2011
Model: Rihanna
Photographer: Annie Leibovitz

Rihanna kao veliki fan mode ukrašava naslovnicu aprilskog broja magazina Vogue. Činjenica je da je svojim albumom ''Only Girl in the world''  bila izuzetno aktuelno, ne bi trebalo da nas čudi to što je Vogue stavio Rihannu na naslvnicu ovog broja. Ona izgleda stvarno nevino i nežno, baš onako kako nismo navikli na nju. Rihanna u intervju govori i čudnim odnosom sa svojim ocem, i o svom telu. Na slikanju Rihanna nosi divne Chanel kreacije. Fotografije izgledaju odlično!  Naravno Rihanna je za to zaslužna. 

May 2011
Model: Reese Witherspoon
Photographer: Peter Lindbergh

Ova glumica se može pohvaliti time da je bila čak 4. puta na naslovnici Vogue-a. Time se retko mogu pohvaliti čak i profesionalni modeli. U ovom broju editorijal je posvećen njenom filmu sa Robertom Pattinson ''Water for Eliphans''. Radnja se događa u cirkusu, samim tim i inspiracija za slike.  Reese na naslovnici nosi haljinu kreatora Rolanda Mouerata. Slike u suštini ne izgladaju loše, ali je naslovnica poprilično obična. 

Jun 2011
Model: Penelope Cruz
Photographer: Mario Testino

Na junsom broju za Vogue našla se prelepa glumica Penelope Cruz. Editorijal je zamišljen tako da ona pokaže svoju prirodnu stranu. Glumica pozira u komadima D&G. Što se tiče fotografija, one su dobre, ništa nešto preterano, ali što se tiče prirodnosti Penelope tu prednjači. 

Jul 2011
Model: Emma Watson 
Photographer: Mario Testino

Zvezda filmova o čarobnjaku Harryju Potteru, krasi naslovnicu julskog broja. U intervju za ovaj broj Emma govori o iskustvima sa snimanja filma. Ona  glumi lik Hermione Granger u svih 8. nastavka, i takođe je istakla da se bori da živi normalan život.  Meni je ova nslovnica izetna i Emma je stvarno dosta krasi.  Jer ova glumica od kada se ošišala ona stalno krasi naslovne strane. Što se konkretno naslovnice tiče Emma na njoj nosi Prada haljinu, a na slikanju za ceo editorijal nosila je i modele Dolce & Gabbana, Miu Miu, Tom Ford, Alexander McQueen. Naslovnica je po mom mišljenju odlična. Ili je to samo zato što ja stvano volim  Emmu...  Jedno je sigurno, da nije glumica bila bi odličan model! 


Avgust 2011
Model: Sarah Jessica Parker 
Photographer: Mario Testino

Sarah Jessica Parker zvezda i glumica '' Sex and the City'' koju mnogi smatraju ikonom stila, se nalazi na naslovnici za avgustovski broj magazina... Osim nje na slikanju za editorijal su pozirali i njen muž i njihova deca.  U intervju govori o liku Carrie Bradshaw, i kaže kako nema nikakve sličnosti sa njom i takođe priča o njenoj ljubavi prema New York-u. Na naslovnoj strani Sarah nosi kreciju modne imperije Burberry... Što se naslovnice tiče, meni je pravo osveženje u odnosu na prethodne brojeve iako ne volim Sarah, naslovnica je graziozna...

Septembar 2011
Model: Kate Moss
Photographer: Mario Testino

Ona je prvi model koji se našao na naslovnoj strani ove godine. Njoj je čak ovo 30. put da izlazi na naslovnici Vogue-a, za 16. godina.  U intervju govori o venjanju sa rokerom Jamie Hince-om, koji je održan 1. jula.  Tačnije u ovom broju možemo videti slike sa venčanja, čak je i na naslovnici slika sa tog događaja. Na slikama se osim mlade i mladoženje mogu primetiti i ostali poznati gosti Marc Jacobs, Jude Law, Lara Stone sa njenim suprugom, Naomi Cempbell i ostali. Venčanicu za taj dan je kreirao svima poznat John Galliano, a ona je nosila i modele koje su kreirali i Tom Ford, Lanvin, i Calvin Klein. Ja nisam neki poseban ljubitelj Kate Moss, ali slike su istinski dobre, naslovnica takođe! 

Oktobar 2011
Model: Michelle Williams
Photographer: Annie Leibovitz

Glumica Michele Williams kao Merlin Monro.. Već više od godinu dana se piše o Michelle i njenoj ulozi Merlin Monro, u filmu '' My week with Marylin ''. Filmski kritičari su se složili da je Michelle bila izuzetno dobra u filmu iako je izašao samo trailer od 2 minuta. Samim tim se našla na naslovnici za oktobarski broj magazina Vogue. na slikanju nosi predivnu haljinu Oscar de la Rente. Što se naslovnice tiče.... Za one koji vole Merlin Monro, pretpostvljam da je dobra, za one koje je manje vole je prosečna. Što se mene tiče, ja nisam ljubitelj nekih kopija, samim tim ovo mi je kopija Merlin, ali ako zanemarimo Merlin, Michelle je odlična!

Novembar 2011
Model: Rooney Mara
Photographer: Mert & Markus

Mlada glumica poreklom iz New York-a se nalazi na naslovnoj stranici za mesec novembar. Ova glumica ostvarila je svoj najveći san na modnoj planeti, našla se na naslovnoj strani najprestižnijeg fashion magazina. Ona glumi u mega popularnom filmu '' The Social Network'' . Pozira u haljini prestižnog modnog kreatora Ralpha Laurena. Konkretno što se naslovnice tiče, meni je najdosadnija do sada,  mnogo mi je monotona. Kako se Vama sviđa?

Decembar 2011
Model: Charlize Theron
Photographer:Annie Leibovitz

I, napokon stigosmo do kraja. I čeka nas stvarno jedna divna naslovica. Kako kažu inspiracija za ovaj editorijal bila je boginja Venera. U intervju govori o svojim počecima, kako je poslata glumica, o svojoj prvoj ljubav, i o tome kako bi jednog dana volela da postane majka. Naslovnica je lišena zimske idile i ne ostavlja decembarski utisak. Charlize nosi modele modne imperije Calvin Klein... Što se mene tiče naslovnica kao i celi editorijal je za +10, jedan od dva omiljena. 

Moram da se pohvalim, da sam se stvarno dugo pripremao za ovaj post. Iskren da budem očekujem oduševljenje od nekih ljudi. 
Što se naslovnica tiče kao što sam rekao moj favorit je Charlize Theron i Rihanna. I izdvojio bih još dve divne naslovnice- Lady Gaga i Sarah Jessica Parker. Ko su Vama favoriti? 
Do sledećeg... Vaš S.2 comments:

  1. Lady Gaga i Kate Moss. Sve ostalo je poprilicno dosadno...

    ReplyDelete
  2. Svaka cast za trud!!! Moji favoriti Sarah i Charlize!!! :)
    Cmok********

    ReplyDelete